Trainers

Hennie GrolDrs. Hennie Grol, andragoog, vanaf de start in het schooljaar 2005-2006 betrokken bij het assessorentraject. “Het trainingstraject voor assessoren is denk ik het mooiste wat we als Groeien in Organisaties gemaakt hebben. Al heb ik meer dan 350 basis- en vervolgtrainingen voor assessoren gegeven, elke training is nieuw en weer totaal anders en wordt grotendeels bepaald door de leer- en ontwikkelingsvragen van de deelnemers. Dat komt voornamelijk door onze bottum-up aanpak en waarin we elke deelnemer proberen heel precies op te pakken in zijn of haar leerpunten als assessor. Alles komt in deze intensieve tweedaagse training bij elkaar, zeker de tweede dag waarin we werken met een acteur in live assessments en videoanalyses.

Martelli van VelthuysenMartelli van Velthuysen, zelfstandig counsellor en CRKBO trainer, is vanaf 2007 als trainer en beoordelaar actief met de assessorentrainingen en verzorgt onder andere de begeleide intervisies voor zeer ervaren assessoren. “Het werk van assessor is complex en intensief. Dat vraagt veel van de ‘mens’ achter de functie. In de training en coaching staat de deelnemer dan ook expliciet centraal, en wordt het programma een middel om jezelf, en jouw energie, nog beter te leren kennen. Uiteraard in je assessorenwerk, maar zeker ook daar buiten. Ik vind het belangrijk om daar de veilige en open sfeer voor te kunnen realiseren, die juist dán ook ruimte biedt voor interactie en confrontatie. In mijn visie moet de deelnemer alle mogelijkheden hebben om te willen laten zien en te ervaren wat aanwezig is. Leren doe je je leven lang, maar je leert het meest als je niet moet.”

Lotte van de RijtLotte van de Rijt (1981) is een leergierige, hardwerkende en enthousiaste medewerker met 5,5 jaar onderwijservaring en 7 jaar ervaring als adviseur/trainer bij een onderwijsadviesbureau. Na ruim 3 jaar in dienst als beleidsmedewerker onderwijsontwikkeling op ROC de Leijgraaf werkt zij nu als zelfstandig onderwijsadviseur en trainer. Sinds juli 2018 is zij aangesloten bij het netwerk van Groeien in Organisaties. “Wat ik zo mooi vind aan de trainingen van Groeien in Organisaties, is dat ze bij de assessorentrainingen op de mens achter de assessor zijn gericht. Er wordt verder volop aandacht besteed aan de kennis, visie en achtergronden, maar de nadruk ligt erop dat je deze als assessor kunt toepassen. Ik ben dan ook erg blij dat ik vanaf september 2018 deze trainingen mag verzorgen.” Lotte is te bereiken via lotte@groeien.org en 06-29257648.

Ellen van WierenEllen van Wieren werkt naast trainingsactrice vanaf het najaar van 2011 bij grotere groepen mee als co-trainer bij de assessorentrainingen. Haar aanpak kenmerkt zich doordat zij met passie de deelnemers in hun kracht in de eigen competentie ontwikkeling probeert te betrekken. Deelnemers worden uitgedaagd om te kijken vanuit de eigen leervragen naar anderen om zodoende inzicht te krijgen in de eigen rol als assessor. Tevens oefent een ieder met een acteur in het beoordelen van een voorbereide proeve van bekwaamheid. Na de training zijn assessoren instaat om bij een proeve waar te nemen en te beoordelen volgens van tevoren opgestelde criteria, zodat het de student duidelijk is waarom hij de proeve wel of niet behaald heeft. Assessoren staan na deze training steviger in hun schoenen om examens af te nemen.

Adri van ApeldoornAdri van Apeldoorn (1981) is vanaf 2011 werkzaam als trainingsactrice binnen Groeien in Organisatie. Vanaf 2017 wordt zij opgeleid tot co-trainer bij grotere groepen. Trainingservaring heeft ze vooral binnen het jeugd- en jongerenwerk met trainingen zoals werken met kinderen, vergroten van zelfvertrouwen en verschil tussen jongens & meiden. Het leuke aan het geven van een training, vindt ze het contact met de deelnemers en hen te inspireren om het beste uit zichzelf te halen. “Binnen de training voor assessoren heb je te maken met allemaal vakbekwame mensen. Zij zijn bereid om opnieuw de ‘schoolbanken’ in te gaan en daar kritisch naar zichzelf (en de ander) te kijken en te reflecteren. Daarnaast voelen ze ook weer hoe het is om beoordeeld te worden. Een hele leerzame training, die deelnemers laat ‘groeien’.” Dit is dan ook het motto voor haar deelnemers: “Er is geen falen, er is alleen groei”. Adri is te bereiken via adrivanapeldoorn@gmail.com en 06-55783982
Sluit Menu