Onze organisatie

Assessorentraining.org is de specifieke assessoren site van netwerkorganisatie Groeien in Organisaties. Als trainers en acteurs van Groeien in Organisaties zijn wij vanaf het schooljaar 2005-2006 actief betrokken bij de training van assessoren/examinatoren in het MBO- en HBO-onderwijs.

Groeien in Organisaties is een netwerk van trainers, coaches en adviseurs met ‘hart voor de zaak’. We leveren graag een positieve bijdrage aan het leren én creëren van mensen in organisaties. Daartoe bieden we full-service maatwerk in de vorm van (team)trainingen, procesbegeleiding, projectmanagement, interim-management en individuele coaching. Als netwerk zijn we van alle markten thuis bij de overheid, het onderwijs, de non-profit – en profit sector.

Ons uitgangspunt is dat zowel mensen als organisaties er beter van worden, wanneer de doelen van een organisatie en de motivatie van de mensen goed op elkaar zijn afgestemd. Onze ervaring leert dat er dan energie loskomt waarmee je bergen werk kunt verzetten. Teams lijken boven zichzelf uit te stijgen. Organisatiedoelen worden als vanzelf gehaald. Mensen vinden het werk leuk. Leren gaat spelenderwijs.

Dit stelt het management van organisaties, die zich in een bepaalde richting willen ontwikkelen, voor een dilemma. Wanneer zij wachten op initiatieven vanuit de basis lopen zij het gevaar dat er niets gebeurt, maar als zij zelf het initiatief nemen lopen zij het risico dat medewerkers zich gestuurd voelen en in de weerstand schieten, met als netto resultaat dat er een hoop energie verloren is, maar nog steeds niets veranderd.

De uitweg uit dit dilemma is in theorie simpel, maar in de praktijk een hele opgave: neem zelf het initiatief én sluit aan bij wat mensen wel willen en kunnen.

En houdt daarbij in het achterhoofd dat gras niet groeit door er aan te gaan trekken.

Voor meer informatie over onze achtergrond nodigen wij u uit op www.groeien.org