Reacties op onze assessorentraining

“Acteur Tim speelt goed in op ieders allergie. Fijn! Hierdoor kan je je valkuil als assessor goed oefenen.”
Gabrielle Vallentgoed, onderwijsassessor Clusius College Alkmaar 25 en 26 januari 2021


Assessorentraining ROC TOP Business 6 en 7 juli 2020 Amsterdam

“In de laatste week van het schooljaar door 2 studiedagen in je kracht gezet worden. Dat voelt heel erg fijn!” – Ishane

“Iedereen groeit door Groeien in Organisaties” – Koosje van Oudheusden

“Ontzettend leerzame training waar je met meer zelfvertrouwen op pad gaat als assessor” – Bram

Met vriendelijke groet, Lotte van de Rijt
LINK Onderwijsadvies & Training


Assessmentexpert van 4 en 5 februari 2020

Op 4 en 5 februari 2020 hebben we namens Groeien in Organisaties Hennie Grol en Martelli van Velthuysen ons assessorenteam met de observatie methodiek assessmentexpert laten coachen/scholen.
Nadat we in 2013 en 2016 al onze assessoren van UMCG Ambulancezorg hebben laten opleiden en certificeren was het tijd voor een update. Onze organisatie verzorgt zelf zijn assessments voor alle medewerkers op de ambulance met een frequentie van een keer per twee jaar. Dit assessment is een onderdeel van ons bekwaamheidsbeleid. We doen dit  assessment middels vier stations in een gesimuleerde omgeving en de score wordt per station gegeven op basis van feitelijk waarneembaar gedrag.
Wat opvalt tijdens de observaties met de methode assessmentexpert is dat we het over het geheel heel goed doen en dat we als groep goed de op/aanmerkingen van de eerste dag de tweede dag hebben toegepast. Je merkt dat er dingen zijn die er dan toch inslijten waardoor de validiteit van de beoordeling onder druk kan komen te staan. Maar ook simpele tips als verslaglegging op het station afmaken zodat je er rustig aan kan werken zijn zeer waardevol.
Na deze twee dagen kunnen we als assessoren team nog beter de toekomst in en voelen we ons nog meer gesterkt in wat we doen.
De tips van Hennie en Martelli zijn vaak helder en duidelijk, soms moet je de informatie even laten zakken om het vervolgens toe te kunnen passen. Maar we spreken van twee waardevolle dagen die begeleid zijn door twee gepassioneerde mensen die hun werk meteen presenteren aan het einde van de dag.
Het assessoren team van UMCG ambulancezorg ziet absoluut de noodzaak van een tweedaagse zoals hier boven beschreven en gaan vol vertrouwen en met nieuwe kennis de toekomst in.

Deelnemer en namens het Assessorenteam van UMCG ambulancezorg
Marcel van Strijland,
Ambulanceverpleegkundige, Assessor en Lokaal Opleidingscoördinator


“Op 16 en 17 januari 2020 hadden we voor het assessorenteam Meldkamer Ambulancezorg een tweedaagse opfris en certificeringscursus. De eerste dag gegeven door Hennie Grol samen met acteur Ronald Armbrust.
Deze dag stond in het teken van herhaling en opfrissen van kennis en kunde als assessor voor de Meldkamer en was tevens gericht op oefenen voor de certificering de dag erna.

meldkamer-ambulancezorg vnlr.: Edwin de Vries, GeJa Bakker, Inge Dijkstra en Rick Geven

In een prettig tempo kwamen alle gewenste onderdelen aan bod en er werd door Ronald op hoog niveau neergezet.
Eind van de eerste dag was eenieder moe doch voldaan, maar op de volgende dag voorbereid.
De dag erna de certificering doorlopen, ook dit in een prettige sfeer en uitstekend begeleid door de beide assessmentbeoordelaars Martelli vanVelthuysen en Nico Aaldering. Resultaat voor alle kandidaten: geslaagd.
Ik ben zeer tevreden over de manier waarop de scholing in onderling overleg tot stand is gekomen en met de geboden lesdagen.
Ik kan Groeien in Organisaties daarom zeer aanbevelen!!”
Rob van Meer
Regionaal Opleidingsfunctionaris Meldkamer Noord-Nederland


Beste Hennie,
Met stoom en kokend water hebben we in november 2017 nog een opfristraining voor (praktijk)opleiders van Cumela en onderwijs assessoren van Aeres Barneveld gedraaid. Dit mede ingegeven door de audit van 2017 die daarvoor de aanleiding was. Tijdens de audit van 2018 waren de resultaten aantoonbaar verbeterd. Het gaat om het beoordelen van een gelijk niveau van leerlingen en een gelijkwaardige opleiding. De opleiding van november heeft duidelijk een meerwaarde. Nogmaals dank voor jullie inzet.
Met vriendelijke groet,
Armin Satter, Docent Groen, Grond en Infra Aeres Barneveld


4000-ste deelnemer op de 500-ste Training
Het is altijd een feestje om met andere assessoren samen te komen en ervaringen te delen. Afgelopen maandag 11 juni 2018 was het bij Wellantcollege Houten extra feest. Ik bleek deelnemer 4000 te zijn en dat werd voorafgaande aan de cursus feestelijk bekend gemaakt. Voor iedereen was er een heerlijke taart bij de koffie ook kreeg ik een prachtig boeket. De avond kon eigenlijk al niet meer stuk. Daarna zijn we met twee groepen aan de slag gegaan om succesverhalen en verbeterpunten met elkaar te delen we willen als assessoren natuurlijk scherp blijven! Blok 3 van de Begeleide Intervisie bestond uit Speedsparren. Dit onderdeel kan ik iedereen aanraden binnen 20 minuten heb je gouden tips binnen waarmee je weer verder kunt.
Bedankt weer voor dit feestje en tot over 3 jaar bij de volgende bijscholing!
Melitta van Bracht, Gemeente Leidschendam-Voorburg, Stadsbeheer


Perfect georkestreerde opfristraining ter voorbereiding van de her certificering tot assessor in november 2017!
Mark Schuurman, docent Meubel HMC vakschool mbo Rotterdam


Naar aanleiding van de opfristraining van 30 oktober 2017 bij Wellantcollege zie ik weer scherp waar ik beter op moet letten. Voel me daardoor zekerder in mijn rol als praktijkassessor.
Liesbeth van Oosterom, zorgboerderij JavaRust Bodegraven


Dik compliment! Zeer zinvolle trainingsdagen voor de assessor gehad.
Martien Boerwinkel Meldkamer Noord Nederland, 1 en 2 juni 2017.


‘Een assessor is nooit klaar met zijn ontwikkeling! ‘
Peet Stolwijk, Wellantcollege Gouda (deelnemer Begeleide Intervisie)


‘Groeien doet Bloeien’
Reactie deelnemer Begeleide Intervisie 2017